Межиріч 2017

Традиційно для археологів України місяць липень – це розпал польових досліджень. Викладачі кафедри археології і музеєзнавства Київського національного університету імені Тараса Шевченка, покінчивши з лекційним навантаженням, заліками та іспитами, також на початку липня відправляються у археологічні експедиції, де можуть зануритись у процес безпосередніх археологічних пошуків. А у студентів розпочинається відповідальний період опанування фахових навичок і удосконалення – період навчальних практик.
Однією з локацій археологічних розкопок, що вже кілька останніх років продовжуються під керівництвом к.і.н., доцента кафедри П. Шидловського є пізньопалелолітична стоянка мисливців на мамонтів у с. Межиріч, що у Канівському районі на Черкащині.
Студенти із задоволенням «приміряли» на себе нову професію «археолога». Деяким настільки сподобалась Археологія, що розпочали думати про зміну спеціалізації!?
Робота велась ретельно із фіксацією кожної знахідки. Основна увага польових робіт була зосередження на вивчені ГПК 1 та ГПК 2 та прирізці нових квадратів.