Межиріч 2023

Після річної паузи, команда ГО Центр Палеоетнологічних досліджень поновила дослідження верхньопалеолітичної стоянки Межиріч. 

Стоянка Межиріч відома завдяки первісними житлами, потужними культурними шарами та обʼєктами довкола них. Під час роботи експедиції, запрошуємо на екскурсію, щоб побачити все на власні очі, а в поза експедиційний час радимо завітати до Природничого музею, де можна побачити реконструкцію 1-го межиріцького житла.

Цьогорічну команду експедиції складали студенти та студенти-практиканти КНУ (різних спеціальностей кафедри археології тамузеєзнавства: «музеєзнавство, памʼяткознавство» та «археологія та преісторія», «археологія»), магістри та аспіранти з НУКМА, аспіранти Інституту археології, випускники кафедри археології та волонтери.

Основні роботи проводилися на квадратах ГПК 1, з детальною фіксацією всіх знахідок. Сама ж  територія довкола с. Межиріч насичена пам’ятками і культурами пізніших епох, тому  робочі будні на квадратах були розбавлені розвідками та екскурсіями по навкололишніх пам‘ятках. 

Окрім вищеперерахованих робіт, для команди була проведена одноденна екскурсія по Канівським музеям та Канівському заповіднику. 

Також не обійшлося без приємних візитів наших колег з Бучаку (Канівська археологічна експедиція), Північної експедиції та Острів археологічний (ААЕ).

Дякуємо Збройним Силам України!