Конференція «АРХЕОЛОГІЇ ТА МУЗЕЄЗНАВСТВО В СИСТЕМІ ОСВІТИ І НАУКИ»

24 та 25 жовтня в стінах Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулась наукова конференція на честь 75-річчя кафедри археології та музеєзнавства (Кафедра археології та музеєзнавства – офіційна). Відповідно конференція прямо перепліталась із сучасними проблемами та мала назву: «АРХЕОЛОГІЇ ТА МУЗЕЄЗНАВСТВО В СИСТЕМІ ОСВІТИ І НАУКИ».
Було виокремлено дві секції: «Археологія в системі освіти та науки» та «Музеєзнавство в системі освіти та науки» відповідно. На секцію відводився день, що дозволяло надати слово всім доповідачам та запрошеним гостям.

Перший день розпочався з пленарного засідання де з привітальним словом виступив декан історичного факультету Іван Патриляк, далі слово перейняв завідувач кафедри археології та музеєзнавства Ростислав Терпиловський.
Окрім того, з проблемними питаннями питаннями виступили Євген Синиця (Криза, як можливість) та Вікторія Ловак (Виклики для сучасного музею: зрозуміти та підготуватись).
Надалі розпочалась робота секції де було представлено більше десяти доповідей. Серед доповідачів можна виділити «молоде покоління» кафедри археології та музеєзнавства (Богдан Мамчур, Остап Цвірку, Диана СмирноваМарта Андрійович, Ірина Чечуліна, Дмитро ДяченкоОлександр Науменко, Катерина Валентирова, Марія Тимошенко, Маргарита Чимирис).

Другий день повністю був присвячений музейній справі. Піднімались такі питання, як:

  • Музей сьогодні, який він?
  • Музеї вищих навчальних закладів
  • Проблеми викладання музеєзнавства у вищих навчальних закладів
  • Поповнення джерельної бази музеїв

Під час перерви, учасники конференції мали змогу відвідати Зоологічний музей Київського національного університету імені Тараса Шевченка. 

Завершував конференції круглий стіл, де обговорювали проблеми викладання археології та музеєзнавства.

Ph: Аліна Одинець

Для більш детального ознайомлення з програмою конференції та її учасниками, пропонуємо ознайомитись із програмою конференції, яка прикріплена нижче.

DOWNLOAD