Cultural Heritage as the Target and Victim of War: First-hand reports from Ukraine

14 лютого в Лондонському товаристві антикварів (SAL) відбулась конференція Cultural Heritage as the Target and Victim of War: First-hand reports from Ukraine.
На цьому симпозіумі було представлено низку доповідей вітчизняних колег, які працюють в секторі охорони археологічної спадщини в Україні, щоб надати міжнародній англомовній аудиторії інформацію з перших рук про шкоду, завдану під час війни, розпочатої вторгненням у лютому 2022 року за наказом Володимира Путіна.
http://vovkcenter.org.ua/en/2023/02/09/cultural-heritage-as-the-target-and-victim-of-war-first-hand-reports-from-ukraine-2/
3_nСеред доповідачів – учасники Групи моніторингу археологічних ландшафтів Павло Шидловський, Всеволод Івакін та Вячеслав Скороход, які розповідають про особливості моніторингу археологічних ландшафтів, що зазнали руйнації внаслідок воєнних дій в Київській та Чернігівській областях. Один з основних доповідачів – директор Національного музею історії України Федір Андрощук з доповіддю The Museum in a State of War.
https://www.sal.org.uk/event/31379/

http://www.history.univ.kiev.ua/2023/02/16/vistup-p-s-shidlovskogo-na-londonskomu-tovaristvi-antikvariv/

https://iananu.org.ua/novini/konferentsiji/1248-kulturne-nadbannia-i-zahrozy-viiny
Подію можна подивитись на: https://www.youtube.com/live/5R1s5CsmgeE?feature=share