Конгрес “Переосмислення України та Європи: Нові виклика для істориків” у Вільнюсі

15-17 вересня у Вільнюсі відбувся міжнародний конгрес “Переосмислення України та Європи: Нові виклики для істориків”, де взяла участь випускниця нашої кафедри та учасниця Групи моніторингу археологічних ландшафтів, Іванова Олександра з виступом на панелі “Руйнування російською федерацією музеїв, архівів та об’єктів культурної спадщини в Україні”.

Виступ Олександри мав бути присвячений порівнянню балканського та українського досвіду охорони та збереження археологічної спадщини під час військових дій, проте через відсутність можливості доєднатися до семінару Павлу Шидловському, виступ Олександри представив одразу дві теми і стосувався моніторингу об’єктів археологічної спадщини під час війни та порівнянні українського досвіду з іноземним.
Конгрес зібрав провідних українських, польських та литовських істориків, музейників, викладачів та науковців і досвід участі у ньому був надзвичайно цінним, адже ми змогли донести до широкого кола наукової спільноти важливість охорони та збереження археологічних об’єктів як частини культурної спадщини України.
 
До вашої уваги, було зроблено запис панелі “Руйнування російською федерацією музеїв, архівів та об’єктів культурної спадщини в Україні”