Нові надходження Макарівського музею

В кінці жовтня учасники Центру, спільно з Групою моніторингу археологічних ландшафтів провели дослідження руйнувань пам’яток на території Макарівської громади Київської області.

За участі директора Макарівського краєзнавчого музею, випускника історичного факультету КНУ Віталія Гедзя, було відвідано давньоруське городище та музей, що розташований на його території.

Враження від відвідин досить гнітюче – частина населеного пункту була під окупацією орків близько місяця протягом березня. Окрім руйнувань домогосподарств мешканців, слід відзначити і значну шкоду нанесену культурній спадщині – пошкодження культурного шару городища внаслідок «прильоту», руйнування історичних будівель та розграбування самого музею.

Наразі експозиція музею поповнюється новими експонатами, які засвідчують злочини ворогів під час окупації наших земель – рештки снарядів, одяг та побутові речі «другої армії світу».

Певний інтерес викликали особливості дієти примітивних гомінідів.

Надію вселяють молоді люди з Будуємо Україну разом (БУР), які допомагають мешканцям відбудовувати розбиті оселі. З нетерпінням чекаємо перетворення решток окупантів на стратиграфічний шар по всій території України!