The “Network in Eastern European Neolithic and Wetland Archaeology for the improvement of field techniques and dating methods”

The “Network in Eastern European Neolithic and Wetland Archaeology for the improvement of field techniques and dating methods” (NEENAWA) – це інституційне партнерство між археологічними установами України, Швейцарії, Північної Македонії, Польщі, Литви та інших країн, що фінансувалось Швейцарським національним науковим фондом (SNSF). Проект був зосереджений на вдосконаленні наукової інфраструктури та підготовці студентів та професіоналів, що займаються неолітичними поселеннями біля озер, річок та боліт.
Мета цієї книги – задокументувати діяльність, виконану під час проекту, що випливає з цього проекту, у період з 2015 по 2020 рік. У звітах про діяльність та досвід, а також наукових тематичних дослідженнях ведеться облік різних дій та подій, що відбувалися в країнах-партнерах. Вони також свідчать про науковий та структурний розвиток водно-болотних угідь та підводної археології у Східній Європі.

Хто працював над проектом:

Хафнер Альберт, Долбунова Катерина, Мазуркевич Андрій, Морозова Яна, Наумов Гоце, Нельсен Еббі, Шидловський Павло, Тодорська Валентина (жовтень 2020).

 Network in Eastern European Neolithic and Wetland Archaeology. Scientific Наукове співробітництво між Східною Європою та Швейцарією (Berner Arbeitspapiere zur Prähistorischen Archäologie / Bern Working Papers on Prehistoric Archaeology 3). Берн: Bern Open Publishing (BOP); Institute of Archaeological Sciences, Prehistory

PDF

Більше інформації